Training & coaching voor raadsleden

Vind je weg en pak je rol in de politieke arena

Blogs

Waarom ik geen skilessen nam

/

Als er iets is dat mijn winter verlicht, dan is het wel een weekje witte sneeuw, blauwe lucht en buiten zijn. Skiën leerde ik ooit in de bergen van Zwitserland. Met geleende latten van 1.95m lang (nu ondenkbaar), een spijkerbroek en een zelfgemaakt sportief ‘jack’ dat me nog enigszins drooghield. Geen geld voor lessen, maar wel een aardige Zwitser die mij met eindeloos geduld over mijn eerste angst heen hielp. Ik leerde zonder vallen naar beneden te komen, en dat was het. Maar het ski-virus had mij wél te pakken.

Lees het volledige artikel

Appeltje-eitje

/

Het gebouw staat er nog, maar de bank is eruit verdwenen. Vergezeld van een beetje schaamte kwam de herinnering boven. Ik zag mijzelf terug aan het bureau van de directeur. Al bij de ontvangst voor de liftdeur keek zij mij enigszins verstoord aan. Natuurlijk met een beleefde glimlach, maar helemaal gerust was ik er niet op toen ik samen met haar de lift instapte.

Lees het volledige artikel

Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt.

/

Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt. Zoveel jaar politiek had mij –dacht ik- gehard. Ik dacht dat het me niets meer deed, dat gedrag van mensen die, zodra ze jou zien als een gek beginnen te fulmineren over de politiek of een eigen ervaring met het gemeentelijk apparaat delen. Alsof je op een knop drukt op het moment dat ze zich realiseren dat ze een politicus voor hun neus hebben staan. Ik dacht dat ik me daar tegen gewapend had, totdat iemand doorvroeg naar wat dat voor mij betekende en ik in huilen uitbarstte.

Lees het volledige artikel

Wethouders op verjaardagsfeestjes

/

“Veel mensen hebben geen benul van zwaarte en verantwoordelijkheid van het wethouderschap”, en nog een paar vooroordelen verschenen op het scherm bij een loopbaanbijeenkomst voor oud-bestuurders. Oud-wethouders hebben er mee te dealen. Wethouders in functie trouwens ook. Wat vertel je mensen op een verjaardagsfeestje over je werk?

Lees het volledige artikel

Wat ik leerde van trimzwemmen

/

In de zomer houd ik mijn conditie op peil door trimzwemmen in een openluchtzwembad. Onder leiding van een trainer doen we oefeningen met een groep. Nou ja, dit jaar niet, maar daar gaat het nu niet om. Tijdens deze lessen deed ik een inzicht op dat ik graag met je wil delen.

Lees het volledige artikel