Live Mastertraining Politiek Competent

Zet de volgende stap in de kernvaardigheden van het politieke spel


Live Mastertraining Politiek Competent

Deze training is een vervolg op de training Vanuit Regie Naar Resultaat

Je kent de klappen van de zweep. Je weet welke stappen je moet zetten om politiek resultaat te halen. Je hebt je doel geconcretiseerd, je weet hoe andere partijen over je doelen denken en hoe je ze kunt benaderen. Je hebt een overzicht over alle stakeholders in je gemeente, en je weet hoe je contact met ze kunt leggen. Je hebt inzicht in alle ins en outs over jouw onderwerp: je kent de besluitvormingshistorie, weet wat er nodig is aan verdere besluitvorming en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Je hebt je contacten in het lobby-circuit aangezwengeld. Tenslotte heb je zoveel gesproken en gecommuniceerd over jouw onderwerp dat iedereen weet dat jij ermee bezig bent.

Tof!

En nu?

En nu? Nu loop je er tegen aan dat het niet zo soepel loopt in de gesprekken, in de vergaderingen of tijdens het debat. Het lukt soms niet om adequaat te reageren. Tijdens een presentatie praat je toch nog te snel. Je kunt niet altijd de juiste woorden vinden.

Deze training leert je overtuigender overkomen.

Je leert je punt treffend neer te zetten in verschillende situaties. Je leert hoe je een betoog kunt opbouwen en hoe je kunt reageren op de ander. Je leert wat belangrijk is in de media.Het is een training die jou als ervaren politieke speler helpt om te zeggen wat je bedoelt.

Je werkt aan je publieke presentatie.


De Mastertraining Politiek Competent gaat jou helpen.

De training is bedoeld voor raadsleden die het politieke spel kennen en daarop doelgericht handelen, maar zich nog willen verbeteren in hun publieke presentatie.

Het doel van de Mastertraining Politiek Competent is dat je in al je publieke optredens en uitingen beslagen ten ijs komt. Het maakt alle inzet in het politieke handwerk áf. Na de training weet je jezelf en je boodschap op ieder moment over te brengen en kun je elke politieke situatie aan.

In het kort

De Mastertraining Politiek Competent is een fysieke training van een hele dag, waarin je je eigen politieke thema leert omzetten in een kernpresentatie.

Het beheersen van het politieke spel betekent niet automatisch dat iedereen je ideeën overneemt. Anderen overtuigen om iets te agenderen, te publiceren of te steunen doe je door verschillende vormen van het gesprek. Het belangrijkste instrument van een politicus is zijn stem. Met je stem voer je gesprekken in de gemeenteraad, bij de inwoners, met de pers. Je stem geeft klank aan het debat. Jezelf mondeling kunnen presenteren is een basisvaardigheid van politici.

Op deze dag leer je meester te worden in het presenteren van je politieke missie.

Je krijgt handreikingen om je doel concreet in één zin te formuleren: de basis van je presentatie. Ik help je je presentatie logisch en aantrekkelijk op te bouwen. Met deze handvatten maak je een start met je publieke presentatie in de (sociale) media. Het tweede deel van de dag is gericht op de presentatie in het publieke debat: betogen, argumenteren, reageren.

Hoe werkt het?

Het is een fysieke training, met maximaal 10 deelnemers.

Je hebt je thuis voorbereid met het scherpstellen van het politiek doel dat je wilt bereiken. Daarvoor krijg je een voorbereidingsopdracht in je mailbox.

Om 9.00 check je op de locatie ergens in het midden van het land, waarschijnlijk in Bunnik. Na een kop koffie starten we stipt om 9.30 uur met het programma. Natuurlijk plannen we pauzes en is er een lunch. Om 16.30 uur stoppen we.

Je krijgt een verwerkingsopdracht mee naar huis. Na ongeveer 2 weken volgt een evaluatiegesprek waarin je terugkijkt op wat je geleerd hebt. In dit gesprek kun je nog een vraag kwijt of een advies krijgen.

Wat levert de training je op?

De training levert je in ieder geval op dat je een kernpresentatie hebt die je op elk moment kunt toepassen.

  • Je hebt geleerd om je doel te presenteren met een verhaal.
  • Je hebt geleerd hoe je dat verhaal kunt richten naar de luisteraar.
  • Je hebt geleerd waar je op moet letten in het debat
  • Je hebt geleerd met welke argumenten een tegenspeler kan komen
  • Je hebt geleerd met een tweede termijn te oefenen.
  • Je hebt handvatten voor je berichten in de (sociale) media

Wat moet je investeren?

De training kost je 595,- all inclusive. Omdat De Politieke School CRKBO gecertificeerd is hoef ik geen BTW te rekenen.

Deze prijs is inclusief een voorbereidingsopdracht, werkmaterialen, hand-outs en een evaluatiegesprek, dat je als consultatie kunt gebruiken.

Je krijgt dus niet alleen een training, maar een trainingstraject, waarin je op verschillende manieren oefent en leert.

TIP : Wellicht hoef je het niet zelf te betalen. Gemeenteraden hebben geld gereserveerd voor scholing en opleiding. Misschien je eigen partij ook wel. Vraag het na bij de griffie, je fractie- of bestuursvoorzitter.

Voor wie?

Ervaren raadsleden, die inzicht hebben in het politieke spel. Als je VRNR of de Politieke Kaderschool hebt gevolgd, dan heb je dat in ieder geval.

Het belangrijkste is dat je je politieke doel al scherp hebt. Als dat niet het geval is, kun je niet zo vlot meedoen. Dan raad ik je aan de training VRNR of DPK te volgen of enkele coachsessies bij mij aan te vragen.

Het is dus een redelijk exclusieve training. Het heet ook niet voor niets Mastertraining; dat zegt iets over jouw competenties.

Fractieteams

Het is mogelijk deze training af te nemen als fractieteam (van maximaal 10 mensen). Je werkt dan niet aan je persoonlijke doel, maar aan het overkoepelende fractiedoel. De training maak ik op maat voor jullie fractie. De training duurt een hele dag (9.30 – 16.30 uur op jullie locatie). De kosten bedragen 2400 euro per fractie tot 8 personen. Daarboven betaal 495 euro per persoon.

De training wordt twee maal per jaar georganiseerd op een vrijdag in Bunnik: in mei en in december. Wil je op de hoogte blijven van trainingsdata? Klik hier of abonneer je op de nieuwsbrief.

Meld je nu aan!

Naam | adres | postcode | plaats | t.a.v.

Bijvoorbeeld: Raadslid | Fractievoorzitter | Kandidaat raadslid | Wethouder | Assistent

De leveringsvoorwaarden kan je hier inzien.

Voeg info@depolitiekeschool.nl toe aan je adresboek om te voorkomen dat e-mail in de spambox belandt.