In een interactieve workshop van 2 uur deel ik 12 lessen om je rol te pakken

Stevig staan op het politieke speelveld?

Online Workshop Politiek Zonder Spelletjes

Komt de politiek niet overeen met jouw idealen en valt het in de praktijk een beetje tegen? Voor jou heb ik de Workshop Politiek Zonder Spelletjes ontwikkeld!

Misschien worden je voorstellen weggewuifd, of gaat er iemand anders met je idee vandoor. Wat je doet en zegt lijkt geen verschil te maken. Dit ligt niet aan je skills of idealen, je bent al goed genoeg! Je hebt alleen een beetje steun nodig, en een plan – of tenminste handvatten.Kitty Wolfs, raadslid in Velsen

Frustratie over politieke spelletjes zijn funest voor onze persoonlijke voldoening in ons politieke werk. Oprechte mensen met mooie idealen en goede ideeën raken gedemotiveerd of haken zelfs af. Het is verschrikkelijk zonde wanneer politici daarom afhaken en het geloof in de politiek verliezen…. Na een zeer intensieve en waardevolle avond hebben wij veel input opgedaan! Politieke spelletjes: ze zijn er en ze blijven, maar wij kunnen ermee omgaan. Trudy, bedankt!Over de workshop

Politiek Zonder Spelletjes is een online workshop met minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers, de workshop duurt 1,5 uur en wordt gegeven via zoom. Je kunt dus eenvoudig thuis vanachter je PC meedoen. Tijdens deze workshop maak je kennis met strategieën om overeind te blijven in het politieke spel en onverstoorbaar te blijven werken aan je doelen.

In de workshop maak ik de zwarte kant van politiek bespreekbaar aan de hand van de casussen die de deelnemers inbrengen. We wisselen ervaringen uit. Ik vertel over mijn ervaringen en mijn missers.

Ik neem je mee in mijn optimisme en geef je 12 praktische lessen die je morgen kunt toepassen.

We gaan aan de slag met:

  • Strategieën om overeind te blijven in het politieke spel
  • Manieren om onverstoorbaar te blijven werken aan je doelen.
  • Casussen en ervaringen van de deelnemers.
  • 12 concrete lessen, gebaseerd op mijn eigen decennialange ervaring in de lokale politiek
  • We eindigen de sessie met achterlating van jouw gouden tip voor de andere deelnemers.Wat levert de workshop je op?

Uit deze workshop haal je minmaal 25 tips uit de praktijk om een situatie de baas te kunnen. Gouden tips, omdat deze van verschillende raadsleden komen. Je krijgt een kijkje in de keuken van andere gemeenteraden. Hierdoor krijg je het prettige besef dat je niet de enige bent die worstelt.
Alle twaalf lessen ontvang je uiteindelijk in je mailbox. Door deze lessen krijg je inzicht in je leerwensen om een volleerd politicus te worden.
Deze workshop draait niet om het leren van politieke handigheidjes of vaardigheden. Het gaat er over hoe je je effectief kunt gedragen in de politieke arena, zodat je resultaten boekt. Je krijgt handvatten om jouw ideeën op de juiste tijd, in de juiste procedure en aan de juiste tafel te agenderen. Een begin van grip. Je gaat inzien wat je kunt doen om strategisch en openhartig te handelen, hoe je mensen meekrijgt in jouw ideeën en hoe je dat kunt aanpakken in de politieke arena en direct daar omheen.

Wat kan ik van tevoren doen?

Ik ga ervan uit dat je je opgeeft omdat je ergens tegen aan loopt dat je frustreert. Als je dat wilt opschrijven en het mij wilt toesturen; dat mag altijd. Dan weet je dat het al ergens geland is en je hebt het voor jezelf al duidelijk gemaakt. Je kunt besluiten je kwestie in te brengen als casus, of het bij de hand te houden tijdens de workshop en er de lessen er direct op toepassen.

Ik weet zeker dat je een of meerdere bruikbare tips ontvangt. Dat is de afgelopen workshops wel gebleken. En dat is het fijne van zo’n interactieve workshop: we leren met en van elkaar.

Wat kost het?

De kosten voor de workshop zijn € 45 euro per persoon all-in. (De Politieke School is een CRKBO geregistreerde instelling en mag daarom BTW vrij factureren.)

Inderdaad: geen enorm bedrag. Ik wil je namelijk laten zien dat het loont te investeren in opleiding en daarom vraag ik een lage prijs voor de kennismaking met De Politieke School en politieke strategieën.

Als je je na deelname aanmeldt voor de training Vanuit Regie Naar Resultaat, krijg je het bedrag als korting terug.

Anke Oosterhuis, raadslid uit Westerveld:
'Ik besloot mee te doen met Trudy's workshop Politiek Zonder Spelletjes omdat ik als raadslid steeds aanliep tegen een wij-zij sfeer tussen onze en de overige fracties. Lastig om mee te dealen. Fijn om in de workshop ervaringen uit te wisselen met mede-raadsleden en de ervaring van Trudy hierin te horen. Gedeelde smart is halve smart, maar heb in de workshop ook goed advies meegekregen om weer verder te gaan. Dank hiervoor!'

Fractieteams

Het is mogelijk deze training af te nemen als fractieteam (van maximaal 16 mensen). Samen met je fractieleden ontrafel je een politieke situatie of onderzoek je mogelijkheden om je als fractie beter te situeren op het speelveld. Het programma wordt aangepast naar de leerwens van de fractie. De kosten voor de workshop bedragen € 600,- per groep van 10 personen. Daarboven betaal je 40,- per persoon. 


Wil je je aanmelden?

Super! Dat kan via het formulier hieronder.  Vul je gegevens in en vervolgens komt de bevestiging en alle benodigde informatie automatisch naar je toe. Je aanmelding is definitief als ik de betaling heb ontvangen. Op de datum van de workshop ontvang je kort voor aanvang van mij de zoomlink.

De workshops worden geregeld georganiseerd. Wil je op de hoogte blijven van data? Klik hier of abonneer je op de nieuwsbrief.


Naam | adres | postcode | plaats | t.a.v.

Bijvoorbeeld: Raadslid | Fractievoorzitter | Kandidaat raadslid | Wethouder | Assistent

De leveringsvoorwaarden kan je hier inzien.

Voeg info@depolitiekeschool.nl toe aan je adresboek om te voorkomen dat e-mail in de spambox belandt.
Vrijwaring

Deze informatie zal tot een maand voorafgaand aan de training nog worden aangevuld. Indien je op de hoogte wilt blijven van de aanvullingen, of je wilt een omissie doorgeven, laat dan weten via een e-mail aan info@depolitiekeschool.nl.

Volg De Politieke School op sociale media:

Blijf altijd op de hoogte!

Via de nieuwsbrief ontvang je het meest actuele aanbod van training en coaching. Eén keer per maand schrijf ik iets over het politieke spel: een anekdote uit mijn eigen loopbaan of een situatie uit mijn praktijk. 

De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand en vaker als er een training start.

Schrijf je nu in!