Workshop Positioneren op het Speelveld

Je bent een raadslid met een missie. Je weet precies waarom je de politiek bent ingestapt. Je komt in een wereld die bol staat van processen, procedures en ondoorzichtige afspraken. Hoe voeg je op een goede manier in? Hoe positioneer je jezelf? 

Positie innemen gebeurt deels door het aantal stemmen dat jij en jouw partij hebben gehaald. Dat bepaalt bijvoorbeeld mede of jouw partij een wethouder mag aandragen voor het college. Maar ook je inhoudelijke missie bepaalt je positie. Is er al een meerderheid voor of moet jouw missie eerst nog op de agenda komen? 

In deze workshop leer je jezelf en je doel te positioneren. 


In de training onderzoeken we de stand van zaken op jouw missie:

  • wat is de politieke status van je missie?
  • hoe kijken andere partijen tegen jouw missie aan?
  • heeft de overheid in rol in het vervullen van jouw missie?

Kortom, je onderzoekt hoe het beleid op jouw thema er voor staat.

De workshop

In de workshop start je met vertalen van je missie in een praktisch en haalbaar politiek doel. Je werkt vanuit je eigen agenda. Ik help je om je politieke positie in de gemeenteraad in kaart te brengen. Na de workshop weet je waar je staat en welke acties er nodig zijn om je positie te verstevigen.  

Voor raadsleden, kandidaat-raadsleden, fractie-assistenten, -medewerkers, -vertegenwoordigers, commissieleden, burgerleden, burgerraadsleden. Je mag meer leden van je fractie inschrijven en meenemen.

De training staat nadrukkelijk ook open voor griffiers en hun medewerkers om hun raadsleden te kunnen adviseren.


Praktische informatie

Tijd: 1 uur

Datum: kijk in de agenda

Kosten: 50 euro alles inclusief

Locatie: via Teams

Aantal deelnemers: maximaal 10

Deelnemen