Workshop Schrijven Algemene Beschouwingen

Een van je taken als fractievoorzitter is om Algemene Beschouwingen te houden. Maar hoe pak je dat aan? Het werk van een raadslid raakt zoveel terreinen (wonen, zorg, leefbaarheid, e.d.), als je die allemaal benoemt ben je heel lang aan het woord. 

Hoe zorg je dat je beschouwingen goed zijn opgebouwd? Dat luisteraars niet afhaken? Dat inwoners weten waar je voor staat als politieke partij en dat je draagvlak krijgt voor je ideeën?

  • In deze workshop start je met het schrijven van Algemene Politieke Beschouwingen

Bij de behandeling van de kadernota zet je je algemene politieke beschouwing uiteen. Dit is het moment dat jij de plannen van jouw partij kunt presenteren. Trefzekere Algemene Beschouwingen laten zien waar jij voor staat, en geven ruimte aan het publieke debat. 

De workshop
In de workshop zet je de kern van je Algemene Beschouwingen neer. Je werkt vanuit je eigen politieke programma. Ik help je om vanuit de kern het betoog overtuigingskracht te geven. 
Na de workshop heb je de optie een consult te plannen voor schriftelijke terugkoppeling met aanwijzingen. 

Het handige stappenplan waarmee je je betoog opbouwt krijg je kado. 

Voor fractievoorzitters, vice-fractievoorzitters en aankomende fractievoorzitters. Je mag je politieke maatje ook inschrijven en meenemen.


Praktische informatie

Tijd: 1 uur

Datum: kijk in de agenda

Kosten: 50 euro alles inclusief

Locatie: via Teams

Aantal deelnemers: maximaal 10

Deelnemen