In Rotterdam is er een proef gestart om het raadslidmaatschap aantrekkelijker te maken, samen met het ministerie van binnenlandse zaken en het Rotterdamse bedrijfsleven. De proef zal deze hele raadsperiode duren. Een van de dingen die onderzocht wordt is hoe bedrijven werknemers de ruimte kunnen geven om raadslid te worden. (link: https://bit.ly/2DVR8VY

 

Hoe kunnen we dat aanmoedigen?

 

Bekijk het in het kader van scholing!

 

Door het raadslidmaatschap krijgt de werknemer de kans om zijn competenties te ontwikkelen. Raadsperiodes duren niet eeuwig, voor de periode van 4 jaar is best een mouw te passen aan een vermindering van een aantal werkuren (en dito salaris). Het raadslidmaatschap kost gemiddeld zo’n 20 uur in de week, maar met een urenvrijstelling van de helft hiervan kom je al een heel eind. Met goede wil is dit bijna altijd oplosbaar.

 

Wat krijgt de werkgever er voor terug?

  • Een gemotiveerde werknemer, die zijn bestuurdersbagage ongetwijfeld zal gebruiken in zijn werk. De competenties die hij of zij ontwikkelt hebben hun weerslag op hun functioneren in hun dagelijks werk.
  • Een goed bedrijfsimago. Maatschappelijk ondernemen is hip, maar richt zich vooral op het duurzaam omgaan met energie en materialen. Dit begrip kan verbreed worden met het dienen van de publieke zaak. Maatschappelijke betrokkenheid ten top. Ook voor werknemers is het aantrekkelijk bij zo’n werkgever te werken.

  • Financieel rendement. De werkgever hoeft immers tijdelijk minder loon uit te keren aan deze werknemer. Er moeten wel afspraken gemaakt worden over zaken als pensioendoorbetaling, en misschien moet er een vervanger worden gevonden voor een klus. Maar door creatief te zijn, bijvoorbeeld door het bedrijfsscholingsbudget in te zetten, moet financiële neutraliteit te bereiken zijn.

De werknemer krijgt voor hetzelfde inkomen een mooie kans om zijn kwaliteiten in te zetten voor de samenleving, zijn netwerk uit te breiden, zijn competenties te verbeteren en zijn algemene kennis te verbreden.

Waarom zou je die kans op een goedkope leerschool laten liggen als goed werkgever?