Slow, simpel en effectief werken aan je vaardigheden

In gedachten ben ik bij hen die ziek zijn , of hen die al iemand zijn verloren. Het is allemaal erg genoeg. Terecht dat de regering vergaande maatregelen neemt. Thuis hebben wij werkruimte ingericht voor manlief, steken wij steeds een hart onder de riem van onze schoondochter-met-vitaal-beroep en troosten wij de zoon wiens schoolleven voor de tweede keer in een jaar op zijn kop staat. Eerst een ongeluk, nu corona. Zoon die laborant is, -vitaal- hoopt dat zijn trein blijft rijden. Thuiswerkende oudste zoon verafschuwt stilte. Mijn agenda is bijna leeg.

Leven zonder Raadsvergadering

Wat doe jij deze weken? Heb je al je klussen wel gedaan? Ben je net als ik op zoek naar mogelijkheden jezelf nuttig te maken? Mijn trainingsexpertise zet ik nu in om ouders te verlichten met het schoolwerk van hun kinderen. Zakelijk bied ik aan een teamtraining vast te starten met thuiswerk en persoonlijke telefonische feedback.  Plenaire theorie en oefening volgt als de corona-dreiging voorbij is. Slow learning, als op een sudderpit heb ik het in gedachten genoemd.

Leren op een sudderpit

Wat zou je nog meer kunnen laten sudderen in deze coronatijd? Ik denk aan raadsleden die opzien tegen het lezen en interpreteren van de jaarstukken die binnenkort op de agenda staan. Of raadsleden die twijfelen of ze zich weer verkiesbaar zullen stellen. Misschien zijn er raadsleden die nu in een conflict zitten en een uitweg zoeken. Raadsleden die onlangs geïnstalleerd zijn en op een rijdende trein springen. 

Hoe ga je om met kaderstelling? 

Ook zo'n vraag die tot mij kwam. De begroting komt straks in één keer, zonder kaderstelling. Betekent dat dat je er niet aan hoeft te werken? Geenszins. Wil je weten hoe dan wel? Lees mijn komende artikel. Of overweeg onderstaand aanbod.

Noodzaak nuttig maken – aanbod 

Twee gesprekken van een half uur + een handleiding politieke resultaten boeken.

Tot 1 september 2020 betaal je slechts € 90,-. Daarvoor krijg je een gesprek, bedenken we een opdracht, regelen we een reflectiegesprek en krijg je tips. En natuurlijk de uitgebreide handleiding die je helpt om je politieke doelen scherp te krijgen. Het is een persoonlijk traject waar je door de langere suddertijd (slow, simpel en effectief) echt iets aan hebt. Op coronaproof afstand, maar wel dichtbij.

Praktisch

De kosten zijn vaak declarabel via de griffie en/of de fractie. Je kunt je hier opgeven. Vergeet je telefoonnummer niet. Ik app je.

(Dit aanbod kan worden aangevuld met een abonnement op De Politieke Hulplijn)
Trudy Veninga is trainer communicatieve vaardigheden, gespecialiseerd in de politieke praktijk van raadsleden en bestuurders. Ze is ruim 20 jaar zelf politiek actief geweest in het lokale politieke bestuur. Ze coacht, begeleidt en adviseert individuele politici en fracties, en helpt gemeenteraden het debat aantrekkelijk en navolgbaar te maken. Komt op voor het ambt van politici en voor vrouwen in bestuursfuncties. www.depolitiekeschool.nl