Je bent raadslid of fractie-assistent. Het politieke werk heeft je gegrepen, je vindt het leuk. Je bent er aan toe resultaten te boeken. Maar de praktijk is weerbarstig. Er zijn zoveel stukken te lezen. Zoveel besluiten te nemen. Het basiswerk slokt al je tijd op. Je komt er niet toe om te reflecteren. Soms loop je tegen dingen op en wordt je weer teruggeworpen op jezelf. Het debat gaat je nog niet echt lekker af. Kortom: Je wilt groeien in het werk, het ambt beter onder de knie krijgen.

Wil je politieke resultaten halen? En je voorbereiden voor de volgende periode? 

Ga nu werken aan gerichte stappen op het politieke speelveld. Straks een herkenbaar politiek profiel.

De handvatten hiervoor krijg je tijdens de 3-daagse training Politieke Praktijk & Intervisie.

Hoe dan

Drie dagen intensief aan de slag met een groep mede-raadsleden uit andere gemeenten. Je gaat werken aan het concretiseren van jouw doelen en je zet je strategie uit om resultaat te boeken. Je collega raadsleden in de groep helpen je op je weg, en jij helpt hen.

Om de zes weken zetten we een stap. De intervisiemethode gebruiken we om je ervaringen direct te kunnen delen en ervan te leren. Tegelijkertijd leren jullie als groep zelf intervisie toe te passen, zodat je elkaar na de bijeenkomsten kunt blijven helpen en ondersteunen. 

Wie zijn wij

Trudy Veninga is trainer en ervaringsdeskundig op het politieke speelveld. In 2018 richtte zij De Politieke School op om lokale politici te helpen. Over intervisie zegt zij: 

“Intervisie is de meest treffende manier om elkaar onderling naar een hoger niveau te tillen. Het vertrouwen dat nodig is om je lerend op te stellen wordt geboden door de groep zelf en de afspraken die je daarover maakt. De gedeelde ervaringen in het werk doen de rest. Ik begeleid dat met liefde voor mensen en politiek”


> Programma training Politieke Praktijk & Intervisie

> Aanpak training Politieke Praktijk & Intervisie

> Resultaat training Politieke Praktijk & Intervisie

> Lees hier verder over de ervaring van andere deelnemers