Nieuwe training voor fractievoorzitters! 


Brigitte Leferink en Trudy Veninga slaan de handen ineen.

Denk niet dat de begrotingsbehandeling pas begint als je de stukken krijgt. Ambtenaren schrijven er de hele zomer aan. Het college neemt in september de belangrijkste besluiten. Wil je als fractievoorzitter of financieel woordvoerder goed beslagen ten ijs komen, dan is het startmoment voor jouw voorbereiding in de zomer.

Ga dit jaar goed voorbereid de begrotingsbehandeling in, inclusief een doordachte politieke strategie én gerichte en aansprekende communicatie. De handvatten daarvoor krijg je tijdens de tweedaagse training van De Politieke Zomerschool.

De Politieke Zomerschool is een gezamenlijk initiatief van Trudy Veninga van De Politieke School en Brigitte Leferink van Schrijven, spreken en meer.

Dit bieden we

Je gaat twee dagen kopje onder op een fijne locatie op een centrale plek in Nederland. De eerste dag gaan we aan de slag met het formuleren van je politieke boodschap en de bijbehorende communicatie en bepaal je je route. De tweede dag werk je aan je politieke beschouwing, mondeling en schriftelijk. We pakken alle aspecten op, behalve het financieel technische. Het gaat er om de politieke en communicatiestrategie klaar te hebben als je weer vertrekt.

We verzorgen je tot in de puntjes, zodat je alle aandacht kunt hebben bij jouw leerproces. We pakken het praktisch aan, alles gericht op jouw eigen praktijk.

Zo kun je ontspannen het nieuwe politieke jaar in, mét een leuke groep sparringpartners.

Voor wie

Fractievoorzitters, eventueel vergezeld van financieel woordvoerder of ander fractielid.

Wanneer

Vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus 2019.

Waar

Postillion hotel Utrecht Bunnik

Investering

€ 495,00 p.p. bij aanmelding voor 10 juni. Daarna € 525,00 p.p.

Inclusief BTW, koffie, thee, water, lunch (2x), smoothie, diner, overnachting en ontbijt.

Informeer bij uw griffier naar de mogelijkheid om dit te vergoeden uit het scholingsbudget voor de gemeenteraad.

Aantal deelnemers

Minimaal 18, maximaal 24.

Meer informatie of direct aanmelden https://www.depolitiekeschool.nl/de-politieke-zomerschool-1/

Over de trainers

Trudy Veninga is trainer communicatieve vaardigheden, gespecialiseerd in de politieke praktijk van raadsleden en bestuurders. Ze coacht, begeleidt en adviseert individuele politici en fracties. Komt op voor het ambt van politici en voor vrouwen in bestuursfuncties. www.depolitiekeschool.nl

Brigitte Leferink is communicatieadviseur, gespecialiseerd in maatschappelijke organisaties. Ze geeft communicatie- en schrijftrainingen, workshops en één op één training on the job. Ze is auteur, treedt op als dagvoorzitter en interviewer en zet zich in voor de verbetering van de positie van meisjes en vrouwen. www.brigitteleferink.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Trudy Veninga, 06 21414200

Brigitte Leferink, 06 24536617