Over Trudy Veninga

“Ik ben van mening dat raadsleden ertoe doen. Dat alle meningen tellen en dat goed debat leidt tot goede besluiten die de samenleving verder helpen. Ik denk vooral ook dat het kán in de gemeentepolitiek: eerlijk, open, gefundeerd, respectvol, met elkaar én met voldoening de richting van je gemeente bepalen.”


Welkom in De Politieke School. Ik sta klaar om je te helpen je weg te vinden op het politieke speelveld. Of je nu beginnend of ervaren politicus bent, raadslid of wethouder...

Het helpt ons allemaal als raadsleden lol hebben en houden in hun vak. En er in groeien! Met liefde combineer ik daarom mijn jarenlange praktijkervaring in de lokale politiek met mijn professie als trainer in communicatieve vaardigheden. Daarmee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de kwaliteit politieke debat, aan respect voor het werk van lokale politici, en aan jouw communicatieve en politieke vaardigheden.

Wie is Trudy Veninga

Mijn politieke loopbaan kenmerkt zich door mijn persoonlijke gerichtheid op mensen en relaties. Ik kan me goed inleven in mensen, en ben oprecht geïnteresseerd in hun drijfveren.

Ik houd ervan mensen te helpen. Met deze kracht ga ik enthousiast en gedreven te werk om doelen te bereiken die voor mijzelf of voor mijn opdrachtgever van belang zijn. Daarbij jongleer ik met mogelijkheden en schakel ik mijn netwerk in. In een team draag ik graag mijn steentje bij. Bij voorkeur zorg ik er dan voor dat ieder tot zijn recht komt en dat de onderlinge verhoudingen goed blijven. Mijn kennis en ervaring deel ik openhartig met mensen met wie ik werk.

Sinds 2004 ben ik actief met trainen, coachen en begeleiden van politici. Als pionier heb ik de raadscommunicatie opgezet in een middelgrote gemeente. Vanaf 1992 ben ik politiek actief in gemeentelijke, provinciale en regionale besturen. Daarvoor was ik werkzaam in commerciële en secretariële functies.


Wat zeggen andere over Trudy Veninga?

Referenties

Allereerst dank voor het mooie boek, heb het doorgebladerd en complimenten hoe het is samengesteld. Daar zitten zeker bruikbare tips in om door te geven. Graag wil ik nog een referentie schrijven over de cursus: Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de cursus, die Trudy op een prettige èn professionele wijze geeft, ook in coronatijd! Wat zij mij geleerd heeft is vooral: focus. Daarnaast geeft Trudy veel praktische werkwijzen om het veel omvattend raadswerk te stroomlijnen. Zeker een aanrader voor beginnende raadsleden, ook voor ervaren raadsleden is hier nog veel te leren.

Marjon Verkleij, Fractievoorzitter CDA in de gemeente Alphen aan den Rijn

Als raadslid heb ik prettig contact met Trudy gehad. Fijn om met iemand die kennis heeft van het politieke veld te kunnen sparren buiten je eigen cirkel. Praktische tips, maar vooral concrete relevante vragen die je als raadslid aan het denken zet.
Wij hebben elkaar via de telefoon gesproken, het contact was open en laagdrempelig, waardoor ik de vrijheid voelde om elke vraag te kunnen stellen. Dank voor je tijd, advies en tips.
Ik kan Trudy dan ook van harte aanbevelen mocht je als raadslid of fractie willen sparren of concrete vragen hebben.

Jessica Keijzer Nab, Raadslid VDG in Gemeente Oss
Oktober 2021

Volg De Politieke School op sociale media: