kerstreces voor De Politieke School

De kerstboom schuift steeds meer in zicht en het werk verdwijnt naar de achtergrond. Na een druk politiek jaar ben je er vast aan toe, net als ik.

Ik wens je vrede, moed, kracht en vertrouwen voor het nieuwe jaar,als mens en als politicus.

Trudy Veninga, Spelbegeleider voor Politiek Zonder Spelletjes
- ook in 2022 help ik je de weg op het speelveld te vinden -

KORT NIEUWS

Vanuit Regie Naar Resultaat
Op 10 december startte een nieuwe editie met 7 deelnemers. Een mooie mix van ervaren en startende raadsleden gaat aan de slag met focus op het politieke werk. De volgende editie start op 25 maart en eindigt nog voor de zomervakantie. Je kunt je nu inschrijven.

Lijsttrekkers
Voor lijsttrekkers bied ik een persoonlijke trainingstraject aan, vanaf nu tot en met de college-onderhandelingen.  Klik hier voor het programma.

Handboek Raadsleden
Dit handige en praktische naslagwerk voor Raadsleden is inmiddels meer dan 500 x over de toonbank gegaan. Natuurlijk is het nog steeds verkrijgbaar. Check bij je lokale boekhandel. Je kunt het ook inzien en bestellen via deze link.

Regeerakkoord
Als lokaal raadslid kun je voordeel halen uit het feit dat er een regeerakkoord gekomen is. Wil je weten hoe? Lees mijn artikel.

Na de Politiek
Voor sommige politici houdt het politieke leven na de verkiezingen op. Wethouders hebben recht op begeleiding. Lees hier mijn blog Stoppen op het hoogtepunt?
Voor Loopbaan Na Politiek geef ik masterclass Persoonlijk Leiderschap om de regie weer in handen te nemen. Meer informatie: Post HBO Leergang - LoopbaanNaPolitiek

Fractievoorzitters
De overstap van ‘gewoon’ raadslidmaatschap naar het fractievoorzitterschap heeft impact. Er komen vragen op je af (houd ik wel of niet een inhoudelijke portefeuille, hoe verhoud ik me tot de andere fractievoorzitters) en andere taken (presidium, woordvoerderschap, fractievergadering leiden) en verantwoordelijkheden (verantwoording afleggen in ALV, in de pers en oplossingen zoeken bij problemen in fractie of raad). Het politiek leiderschap wordt in de ene afdeling bij de fractievoorzitter belegd, in de andere juist bij de wethouder. Hoe ga je daarmee om; hoe verhoud je je überhaupt tot de wethouder? Aan de andere kant is oppositievoeren soms ook een lastig ding.

Voor het CDA ontwikkelde ik een oriëntatietraining voor het fractievoorzitterschap. Ben je kandidaat voor het CDA, dan kun je je nu inschrijven voor deze training.


AGENDA OPEN INSCHRIJVINGEN


9 februari 2022 - Online - CAMPAGNE-SPECIAL
Workshop Politiek Zonder Spelletjes– Kort en krachtig geïnspireerd worden om de laatste maanden lekker af te ronden. Je krijgt strategieën om overeind te blijven in het politieke spel van de campagne.

Startdatum 25 maart 2021* - vrijdagmorgen - Online

Training Vanuit Regie Naar Resultaat – goed voorbereid de nieuwe periode in: bepaal je doel en leer het tot resultaat brengen in het politieke spel.
Aanmelden

8 april 2022 - midden in het land, fysiek

De Politieke Kaderschool - vind als fractievoorzitter je weg naar de Kadernota en start de nieuwe periode direct goed.
Aanmelden

Voor coaching, bijvoorbeeld als lijsttrekker, help ik je met een programma op maat.
De training Vanuit Regie Naar Resultaat kan ook geboekt worden voor het (nieuwe) fractieteam.
Contact


* mits voldoende aanmeldingen


Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je kunt dit formulier alleen gebruiken als je JavaScript aanzet in je browser.

Ja, ik wil regelmatig op de hoogte worden gehouden van de activiteiten en het nieuws van De Politieke School.

Bijvoorbeeld: Raadslid | Fractievoorzitter | Kandidaat-raadslid

Dank voor je aanmelding. De eerstvolgende nieuwsbrief ontvang je in de mailbox.

Terug naar de homepage