“Vol met ideeën en praktische tips zijn we thuisgekomen.” De reactie van één van de deelnemers aan de training Van begroting naar kadernota van De Politieke Kaderschool. Fractievoorzitters, al dan niet met hun rechterhand, werkten twee dagen aan de voorbereiding van hun politieke beschouwing bij de behandeling van de kadernota/uitgangspuntenbrief in de gemeenteraadsvergadering van juni/juli. Het politieke proces, de stakeholders, de relatie met de eigen partijpolitieke speerpunten, het communicatietraject en het schrijven en presenteren van de beschouwing zelf kwamen aan bod.

De Politieke Kaderschool is een initiatief van Brigitte Leferink (Schrijven, spreken en meer) en mij (De Politieke School). We ontmoetten elkaar bij een bijeenkomst van LoopbaanNaPolitiek waar Brigitte een praatje hield over de totstandkoming van haar boek Mevrouw De Wit, of hoe zal ik noemen na de scheiding en ik een workshop Persoonlijk Leiderschap gaf. Het klikte meteen en we besloten onze ideeën en krachten te bundelen.

De deelnemers aan de training krijgen niet alleen de tweedaagse. Twee coachingsgesprekken met (een van) de trainers zijn ook inbegrepen. Zo kunnen ze, als ze in de dagelijkse politieke praktijk met de tips en het geleerde aan de slag gaan, de voortgang toetsen of andere vragen op het gebied van het politieke proces of communicatie voorleggen.


de politieke kaderschool


Brigitte en ik werken aan uitbreiding van ons gezamenlijke aanbod. In ieder geval zal in maart 2021 een tweede editie van De Politieke Kaderschool, van begroting naar kadernota op de agenda staan. 

https://www.linkedin.com/pulse...

ReferentiesHeb je interesse in De Politieke Kaderschool? Lees meer onder deze knop

De Politieke Kaderschool