goed voorbereid naar de kadernota

Exclusieve debattraining voor fractievoorzitters

​Voor fractievoorzitters en hun rechterhand organiseren wij een exclusieve debattraining om het begrotingsdebat goed voor te bereiden. Deze exclusieve training is een (logisch) vervolg op de Politieke Kaderschool, maar kan ook als losse module worden gevolgd. De training is onderdeel van het aanbod voor fractievoorzitters. In de training leren de deelnemers de belangrijkste debatvaardigheden en oefenen daarmee. Qua inhoud richt de training zich specifiek op het belang en de inrichting van het begrotingsdebat.

De Politieke School heeft een uitgebreid aanbod om fractievoorzitters te begeleiden om hun leidende rol vorm te geven. De debattraining kan worden gevolgd als vervolg op de De Politieke Kaderschool of de Fractievoorzittersleergang, maar ook als losse training of kennismaking met ons aanbod is het zeer waardevol. 

De belangrijkste debatvaardigheden vormen de kern van de training. Door middel van oefeningen worden de deelnemers hier vaardig in gemaakt. Qua inhoud richt de training zich specifiek op het belang en de inrichting van het begrotingsdebat. 


De Politieke Kaderschool bereidt fractievoorzitters en hun rechterhand voor op de behandeling in de gemeenteraad van de Kadernota; het belangrijkste moment in de politieke cyclus.  

Aan het einde van de training hebben de deelnemers de eerste concrete aanzet van hun strategie voor het nieuwe politieke jaar klaar. Ze weten op welk doel ze zich gaan richten, en hoe ze de kadernota daarvoor kunnen benutten. Ze hebben een idee van de politieke stappen. Hun kernboodschap is helder en hun communicatieplan heeft een gedegen startpunt. De opzet voor de Algemene Politieke Beschouwingen en de inzet bij de behandeling in de gemeenteraadsvergadering zit in hun bagage.

De debattraining is een (logisch) vervolg op de Politieke Kaderschool. De opzet voor de Algemene Beschouwingen hebben de deelnemers verder uitgewerkt. Ze willen beslagen ten ijs komen in het debat, enerzijds om hun doelen opgenomen te krijgen in de begroting van de gemeente, anderzijds om aan het publiek kenbaar te maken waar zij zich hard voor maken. De deelnemers leren 

- hoe ze in het publieke debat hun doel helder voor het voetlicht kunnen brengen, 

- hoe ze hun opponenten kunnen bevragen en interrumperen, 

- hoe ze over de resultaten kunnen communiceren met de samenleving. 

De belangrijkste debatvaardigheden vormen de kern van de training. Door middel van oefeningen worden de deelnemers hier vaardig in gemaakt. Qua inhoud richt de training zich specifiek op het belang en de inrichting van het begrotingsdebat. 

Elke fractievoorzitter, al dan niet met hun rechterhand, kan zich voor de training inschrijven. 

Het maximaal aantal deelnemers voor deze training bedraagt 10 mensen. (Onder voorbehoud van nieuwe corona-maatregelen).

De training wordt gehouden op een centrale locatie in het land en duurt één dag.

De prijs bedraagt € 295,- euro, inclusief koffie, thee, lunch en een nazorggesprek. Tip: de training kan mogelijk worden bekostigd uit de scholingsbudgetten van de gemeenteraad. Informeer bij de griffier.

De Politieke School is een CRKBO-geregistreerde instelling en mag daarom BTW-vrij factureren.

Deze informatie zal tot 25 september 2020 nog worden aangevuld. Indien je op de hoogte wilt blijven van de aanvullingen, laat dan weten via een e-mail aan info@depolitiekeschool.nl.

Als je regelmatig op de hoogte wilt worden gehouden van de activiteiten van De Politieke School, abonneer je dan op onze nieuwsbrief via onderstaande button. 

Wil je je direct aanmelden voor de debattraining? Liever eerst meer informatie? Klik op de button.

Naar het aanmeldingsformulier  Meer informatie Aanmelden Nieuwsbrief

Lees ook:

Geslaagde eerste editie De Politieke Kaderschool

Serie artikelen over de voorbereiding op de kadernotabehandeling. Ook bruikbaar voor de begrotingsbehandeling: 

Artikelenreeks zichtbaar en effectief kaderstellen

Trainingen voor fractievoorzitters

De Politieke Kaderschool

Fractievoorzittersleergang

De Rolbewuste Raad

Overig:

Wij blijven ons aanbod voor fractievoorzitters ontwikkelen. We doen dat graag vanuit de praktijk. Je zou ons een enorm plezier doen als jij vanuit jouw praktijk een korte vragenlijst wilt invullen. Als dank ontvang je een digitaal cadeautje. 

Naar de vragenlijst