Voor fractievoorzitters, en hun rechterhand, organiseren wij een exclusieve debattraining om het begrotingsdebat goed voor te bereiden.

De debattraining is een onderdeel van de Politieke Kaderschool. Je gaat de belangrijkste debatvaardigheden oefenen aan de hand van je eigen Algemene Beschouwingen. Qua inhoud richt de training zich specifiek op het belang en de inrichting van het begrotingsdebat.

In het voorjaar hebben fractievoorzitters de eerste concrete aanzet van hun strategie voor het nieuwe politieke jaar gemaakt. Ze weten op welk doel ze zich gaan richten, en hoe ze de kadernota daarvoor kunnen benutten. Ze hebben een idee van de politieke stappen. Hun kernboodschap is helder en hun communicatieplan heeft een gedegen startpunt. De opzet voor de Algemene Politieke Beschouwingen en de inzet bij de behandeling in de gemeenteraadsvergadering zit in hun bagage. Na de behandeling van de kadernota wordt gewerkt aan de financiële vertaling van de kaders. De begrotingsbehandeling is het sluitstuk van de kaderstelling.


De debattraining is een (logisch) vervolg op de Politieke Kaderschool, maar kan prima los worden gevolgd. De Algemene Beschouwingen heb je achter de rug, of je verhaal staat in de stijgers. Nu wil je beslagen ten ijs komen in het debat, enerzijds om je doelen opgenomen te krijgen in de begroting van de gemeente, anderzijds om aan het publiek kenbaar te maken waar jouw partij zich hard voor maakt. 

Dit leer je:

- hoe je in het publieke debat je doel helder voor het voetlicht kunnen brengen, 

- hoe je je opponenten kunt bevragen en interrumperen, 

- hoe je over de resultaten kunt communiceren met de samenleving. 


Praktische informatie

  • De training is gericht op fractievoorzitters en hun rechterhand, bijvoorbeeld de financieel specialist. 
  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze training bedraagt 12 mensen. (Onder voorbehoud van nieuwe corona-maatregelen).
  • De training wordt (onder voorbehoud) gehouden in Postillion Hotel Amersfoort - Veluwemeer, waar je eventueel ook kunt overnachten. 
  • De training duurt één dag, van 9.30 uur tot 16.30 uur. 
  • De prijs bedraagt € 295,- euro, inclusief koffie, thee, lunch en een nazorggesprek. Tip: de training kan mogelijk worden bekostigd uit de scholingsbudgetten van de gemeenteraad. Informeer bij de griffier.
  • De Politieke School is een CRKBO-geregistreerde instelling en mag daarom BTW-vrij factureren.

Deze informatie zal tot een maand voorafgaand aan de training nog worden aangevuld. Indien je op de hoogte wilt blijven van de aanvullingen, laat dan weten via een e-mail aan info@depolitiekeschool.nl.

Als je regelmatig op de hoogte wilt worden gehouden van de activiteiten van De Politieke School, abonneer je dan op onze nieuwsbrief via onderstaande button. 

Wil je je direct aanmelden voor de debattraining? Liever eerst meer informatie? Klik op de button.

Naar het aanmeldingsformulier  Meer informatie Aanmelden NieuwsbriefLees ook:

Geslaagde eerste editie De Politieke Kaderschool

Trainingen voor fractievoorzitters:

De Politieke Kaderschool

Fractievoorzittersleergang

De Rolbewuste Raad

Overig:

Wij blijven ons aanbod voor fractievoorzitters ontwikkelen. We doen dat graag vanuit de praktijk. Je zou ons een enorm plezier doen als jij vanuit jouw praktijk een korte vragenlijst wilt invullen. Als dank ontvang je een digitaal cadeautje. 

Naar de vragenlijst