Voor de deelnemers aan de Politieke Kaderschool organiseren wij een exclusieve debattraining om het kaderdebat goed voor te bereiden.


De debattraining is een (logisch) vervolg op de Politieke Kaderschool. De deelnemers leren de belangrijkste debatvaardigheden en oefenen daarmee. Qua inhoud richt de training zich specifiek op het belang en de inrichting van het begrotingsdebat.


Wegens de corona-crisis vindt deze training plaats voorafgaand aan de begrotingsbehandeling, in plaats van de kadernotabehandeling.


De Politieke Kaderschool bereidt fractievoorzitters en hun rechterhand voor op de behandeling in de gemeenteraad van de Kadernota. 

Aan het einde van de training hebben de deelnemers de eerste concrete aanzet van hun strategie voor het nieuwe politieke jaar klaar. Ze weten op welk doel ze zich gaan richten, en hoe ze de kadernota daarvoor kunnen benutten. Ze hebben een idee van de politieke stappen. Hun kernboodschap is helder en hun communicatieplan heeft een gedegen startpunt. De opzet voor de Algemene Politieke Beschouwingen en de inzet bij de behandeling in de gemeenteraadsvergadering zit in hun bagage.

De debattraining is een (logisch) vervolg op de Politieke Kaderschool. De opzet voor de Algemene Beschouwingen hebben de deelnemers verder uitgewerkt. Ze willen beslagen ten ijs komen in het debat, enerzijds om hun doelen opgenomen te krijgen in de begroting van de gemeente, anderzijds om aan het publiek kenbaar te maken waar zij zich hard voor maken. De deelnemers leren 

- hoe ze in het publieke debat hun doel helder voor het voetlicht kunnen brengen, 

- hoe ze hun opponenten kunnen bevragen en interrumperen, 

- hoe ze over de resultaten kunnen communiceren met de samenleving. 

De belangrijkste debatvaardigheden vormen de kern van de training. Door middel van oefeningen worden de deelnemers hier vaardig in gemaakt. Qua inhoud richt de training zich specifiek op het belang en de inrichting van het begrotingsdebat. 


De training staat tot 1 juni exclusief open voor de deelnemers van de Politieke Kaderschool en hun fractieleden. Na 1 juni kunnen ook andere fractievoorzitters, al dan niet met hun rechterhand, zich voor de training inschrijven. 

Het maximaal aantal deelnemers voor deze training bedraagt 10 mensen. (Onder voorbehoud van nieuwe corona-maatregelen).

De training wordt gehouden op een centrale locatie in het land en duurt één dag.

De prijs bedraagt € 295,- euro, inclusief koffie, thee, lunch en een nazorggesprek. Tip: de training kan mogelijk worden bekostigd uit de scholingsbudgetten van de gemeenteraad. Informeer bij de griffier.

De Politieke School is een CRKBO-geregistreerde instelling en mag daarom BTW-vrij factureren.


Deze informatie zal tot 25 september 2020 nog worden aangevuld. Indien je op de hoogte wilt blijven van de aanvullingen, laat dan weten via een e-mail aan info@depolitiekeschool.nl.

Als je regelmatig op de hoogte wilt worden gehouden van de activiteiten van De Politieke School, abonneer je dan op onze nieuwsbrief via onderstaande button. 

Wil je je direct aanmelden voor de debattraining? Liever eerst meer informatie? Klik op de button.

Naar het aanmeldingsformulier  Meer informatie Aanmelden NieuwsbriefLees ook:

Geslaagde eerste editie De Politieke Kaderschool

Trainingen voor fractievoorzitters

De Politieke Kaderschool

Fractievoorzittersleergang

De Rolbewuste Raad

Overig:

Wij blijven ons aanbod voor fractievoorzitters ontwikkelen. We doen dat graag vanuit de praktijk. Je zou ons een enorm plezier doen als jij vanuit jouw praktijk een korte vragenlijst wilt invullen. Als dank ontvang je een digitaal cadeautje. 

Naar de vragenlijst