Belangrijke tip voor raadsleden die zich vervelen

In gedachten ben ik bij hen die ziek zijn , of hen die al iemand zijn verloren. Het is allemaal erg genoeg. Terecht dat de regering vergaande maatregelen neemt. Thuis richten wij dus werkruimte in voor manlief, steken wij een hart onder de riem van onze schoondochter-met-vitaal-beroep en troosten wij de zoon wiens schoolleven voor de tweede keer in een jaar op zijn kop staat. Eerst een ongeluk, nu corona. Zoon die laborant is hoopt dat zijn trein blijft rijden. Thuiswerkende oudste zoon ziet op tegen de stilte. Mijn agenda raakt leger.

Leven zonder Raadsvergadering

Wat ga jij doen deze weken? Zie je er tegen op? Of vind je het juist wel fijn om noodgedwongen in quarantaine te werken? Ga je net als ik op zoek naar mogelijkheden om anders te werken? Vanmiddag bespreek ik de optie een teamtraining nu te starten met thuiswerk en een skypesessie met praktijktips. De stof kan garen. Theorie en oefening volgt als de corona-dreiging voorbij is. Leren op een sudderpit heb ik het in gedachten genoemd.

Leren op een sudderpit

Wat zou je nog meer kunnen laten sudderen in deze coronatijd? Ik denk aan raadsleden die opzien tegen het lezen en interpreteren van de jaarstukken die binnenkort op de agenda staan. Of raadsleden die twijfelen of ze zich weer verkiesbaar zullen stellen. Misschien zijn er raadsleden die nu in een conflict zitten en een uitweg zoeken. Raadsleden die onlangs geïnstalleerd zijn en op een rijdende trein springen.

Ben jij zo’n raadslid? Heb je nu tijd over? Bang om je te vervelen? Of helemaal niet en ben je juist op zoek naar mogelijkheden om slimmer te werken? Dan is onderstaand aanbod wellicht iets voor jou.

Noodzaak nuttig maken – aanbod voor de lege raadsavonden

Twee gesprekken van een half uur + een handleiding politieke resultaten boeken.

Tot 6 april 2020 betaal je slechts € 90,-. Daarvoor krijg je een gesprek, bedenken we een opdracht, regelen een reflectiegesprek en krijg je tips. En natuurlijk de uitgebreide handleiding die je helpt om je politieke doelen scherp te krijgen. Het is een persoonlijk traject waar je door de langere suddertijd echt iets aan hebt.

Praktisch

De kosten zijn vaak declarabel via de griffie en/of de fractie. Je kunt je hier opgeven. Vergeet je telefoonnummer niet. Ik app je.

(Dit aanbod kan worden aangevuld met een abonnement op De Politieke Hulplijn)
Trudy Veninga is trainer communicatieve vaardigheden, gespecialiseerd in de politieke praktijk van raadsleden en bestuurders. Ze is ruim 20 jaar zelf politiek actief geweest in het lokale politieke bestuur. Ze coacht, begeleidt en adviseert individuele politici en fracties, en helpt gemeenteraden het debat aantrekkelijk en navolgbaar te maken. Komt op voor het ambt van politici en voor vrouwen in bestuursfuncties. www.depolitiekeschool.nl